Turberetninger

2020-DK-rundt
Så er det endelig lørdag 18. juli og vi begynder på Danmark rundt! Jan, Carsten og jeg kører fra Vejen kl 8 og sætter kursen syd-på mod Gråsten. Vi mødes med Basse ved Aabenraa og kører til Graasten, hvor vi vinker til Hans Jørn og Tommy..... Læs videre HER

Med Shadow klubben på tur i 2013
Jeg har i år været så privilegeret, at det er blevet mulig at deltage i hele 3 arrangementer med Shadow klubben. De er alle forløbet fortræffelig, men ikke uden små udfordringer og med mange oplevelser og godt kammeratskab. Læs videre HER

2012 - landstræf og en dåres bekendelser!
Lad det være sagt med det samme: Man ligger, som man har redt - eller kører, som man har redt! Når man har en dåbsattest, som medfører, at man var ung, dengang mænd var mænd og motorcykler var noget bras, ... Læs videre HER!!

ESM Waalre 2011
PÅ tur med SHOC til træf i Holland.
Den 24 august 2011 startede fællesturen syd på, for at deltage i SHOC-NL's European Shadow træf i De Volmolen Camping ved Eindhoven. Det var aftalt med Jan og Rita at turen skulle starte fra deres bopæl i Vejen, hvor Carsten, Henrik og Niels Jørgen (basse) havde taget imod tilbuddet om at overnatte, jeg havde besluttet at køre fra Vejle onsdag morgen.... Læs videre HER

Byllerup Bov 2006
Internationalt 5-års jubilæumstræf I Bylderup Bov
Hvor fa'en ligger Bylderup Bov????? Spørgsmålet dukkede op første gang i efteråret 2005, da bestyrtelsen (ups) spurgte, om jeg ville med ned og kigge på en mulig træfplads. "Hvorfor ikke" - tænkte jeg - det er jo nemt nu om stunder, hvor Sjælland og Jylland er forbundet med en bro - Jyllandsbroen - den der mellemlander på Sprogø og Fyn. Man kører bare over Jyllandsbroen og til venstre. Så kører man lige ud så langt benzinen rækker, tager derefter maskinen og oppakningen på nakken og går......  Læs hele historien her

Hejlsminde Landstræf 2-4 juli 2004
For mit vedkommende startede turen i Bagsværd fredag kl. 13.00, da styret blev drejet mod Ringsted, hvor jeg skulle mødes med Iben og hendes bordeauxrøde chromdyr. Jeg holder meget af Iben (især om søndagen, hvor hendes stemme plejer at være væk), men hendes kværn – som er mere juvel- og chrombesat end Tutta Rosenberg og Liberace tilsammen – er da det mest vederstyggelige, der er set i mands minde. Vejret så ikke for godt ud, men vi slap helskindet over Storebæltsbroen, til trods for en kæmpe blåsort sky, der som et varmesøgende missil tordnede imod os.  
Læs hele historien her

Kalundborg i Poul's 'sommerhus'
af Ken (041)
...Det skal lige indskydes, at mor Iben var fuldstændig uudholdelig hele weekenden, fordi hun som den første i klubben kunne trille på træf på en sprit ny Shadow 750 C4 med kardantræk – bordeauxrød og med ca. 200kg chrom monteret alle tænkelige og... Læs hele historien her

Tilbage til top

Gæsten i Gesten
af Ken (041)
Det startede egentlig som en spøg! Bestyrelsen råhyggede sig til decembermødet hjemme hos Poul med et glas glögg indtaget i beton tykke røgtåger (stakkels Poul er ikke-ryger). Ud over bestyrelsen var også Funske fra Holland med kølerfigur samt undertegnede i egenskab af redaktør til stede. I vores uendelige visdom fandt vi ud af, at flere af bestyrelsesmedlemmerne rundede et skarpt hjørne i 2004 og Jan og jeg blev i vores glögg- og røgtåger hurtigt enige om, at det skulle ikke komme til at ske upåagtet.

Jans iver gjaldt nok mest et andet bestyrelsesmedlem og ikke hans egen 50 års fødselsdag den 23. marts. Sådan så vi andre ikke på det! Da tiden nærmede sig kom der gang i e-mail forbindelserne for at etablere en overraskelseskomite. Desværre faldt folk fra en efter en med alle de sædvanlige dødssyge undskyldninger som arbejde og andre ligegyldigheder. Kun Iben var lovligt undskyldt – hun har solgt sin forvoksede knallert og købt en motorcykel (750ccm med kardantræk! – jeg er kun lidt misundelig) og den var endnu ikke leveret.

Det forhindrede ikke mig i at pakke kværnen den 22. marts og tage turen over Storebæltsbroen og med færgen til Als, hvor min Jawakørende bror holder hof. Jeg var kommet af sted med mine sommerkørehandsker og da jeg ikke nænnede at gå tilbage og forstyrre hundene, som jeg lige havde forladt, satte jeg ufortrødent kursen mod det sønderjyske – man er vel et mandfolk! BIG MISTAKE! Det var p….koldt! Og hvad kulden ikke klarede, kunne blæst, regn, hagl og slud råde bod på. Hvad kan man egentlig få for 85 kg hund, hvis man sælger dem til benmel eller sæbe?
Tirsdag morgen gik turen så nordpå mod den lille by Gesten, hvor Jan og Rita bor. Vejret var lige så godt som dagen før, så kunsten bestod i at køre fra én haglbyge uden at indhente den næste. I Vamdrup blev der holdt hvil for at købe en gave og et fødselsdagskort. Kortet blev skrevet med sadlen som underlag, og hvis Jan ikke kan tyde, hvem det er fra, vil det ikke undre mig, for mine hænder var stivfrosne og rystede som et accelereret tilfælde af Parkinsons syge. Videre igen det sidste stykke ud til den landlige idyl og gyllelugten.
 
Til min store lettelse, var gårdspladsen fuld af biler – tænk, hvis han ikke havde været hjemme. Krikken blev parkeret og køredresset afmonteret, hvorefter jeg frisk og nyfriseret (det er hurtigt klaret) kunne spankulere ind i stuen til Jan, Rita og hele den pukkelryggede. Det næste kvarter var hele turen værd. Efter en hjertelig modtagelse gik Jan i sort – og var enten tavs eller talte usammenhængende og uforståeligt. Flere familiemedlemmer forsøgte diverse opvågningstricks, men lige lidt hjalp det. Men efter et kvarters tid begyndte sætningerne da i det mindste at give mening! Og så havde vi det i øvrigt fantastisk hyggeligt. På et tidspunkt kom landposten ind med dagens høst og ønskede samtidig Jan tillykke. Som man gør på landet, blev han selvfølgelig inviteret på en kop kaffe. Posten kiggede lidt fortravlet på sit ur og proklamerede forsigtigt, at en hurtig kop kunne han da godt nå. Efter at have indtaget kaffe, rundstykker og en enkelt dram, mente han, at det var tid til at komme videre. ”Nu kan du godt aflevere et brev til” sagde jeg naivt, hvorpå han svarede: ”Næh – det er nu ikke nødvendigt – jeg har lagt ruten lidt om i dag, så det her var det sidste besøg!” Husets charmerende yngste datter havde udtænkt et par små ekstra gaver til farmand, som hun overrakte med kærligt lune. Det ene var to refleksbind, for som hun sagde: ”Du har slanket dig så meget, at du er nødt til at gøre opmærksom på din tilstedeværelse”. Til mig hviskede hun en ganske anden grund, men det skal I ikke sige til Jan. Det andet var en stor æske vitaminpiller – Viagra Light hed de vist.

Efter et par timer i varme og gæstfrit selskab var det tid for mig at stikke snuden hjemad, men inden var vi lige ude og kigge på ”besætningen” – De er sgu mere velholdte end min næsten nye kværn, men de stod jo på den anden side også i en varm stald, mens min vrinskede rundt i slud og mudder. Kaffedunken blev fyldt, krammebamserne tog en svingom og så var det ellers bare derudaf. Sidst jeg var hjemmefra, solgte generalen min bil for et formfranskbrød, så i mit stille sind håbede jeg, at hun denne gang havde solgt hundene for en flaske gammel dansk, men ak nej! Da jeg endelig trådte ind ad døren våd og forfrossen, var de der stadig – glade – forventningsfulde – og tissetrængende!
Og så lige til sidst: Du kære anonyme bestyrelsesmedlem, som også runder et skarpt hjørne i år – din tid kommer!
Vi ses derude!
Tilbage til top


En tur beretning fra Telemark i uge 30 2003
af Ken (041)
Vi havde besluttet at gøre de norske landeveje usikre i uge 30. Vi er min bror, som bor på
Als, og undertegnede, som bor i Bagsværd. Det er faktisk nogle upraktiske steder at bo,
når man skal med færgen fra Hirtshals og gerne vil være i Norge i rimelig tid. For ikke at
stresse valgte vi at mødes i Randers og tage en overnatning der, så vi i ro og mag kunne
tøffe til Hirtshals dagen efter og tage middagsfærgen til Kristianssand. læs resten af beskrivelsen og se de flotte billeder her

Tilbage til top


Landstræf i Hejlsminde den 4 – 6. juli 2003
af Ken (041)
Det var første gang, klubben forsøgte at gennemføre et landstræf & generalforsamling i køresæsonen og derfor også med stor spænding om deltagelsen og udfaldet. Og lad det være sagt med det samme – Succesen er indiskutabel! Jan havde gjort et kæmpe arbejde med planlægningen i alle detaljer og blev heldigvis belønnet med deltagelse af 28 Honda’er, en enkelt ”ubuden gæst” (”Intruder” på udenbysk – Jens listede den ind på pladsen i ly af Lone’s VT 700), samt ca 40 personer med børn og pipfugl og det hele (det skulle blive til en del Fuglsang inden weekenden var ovre). De fleste deltagere ankom i løbet af fredag aften – nogle efter så kort en tur, at potten dårligt var blevet lun, andre fra Midt- og Nordjylland, Sjælland, osv. Henrik startede lidt i ni om morgenen fra Stavanger og Lennart præsterede at finde vej fra København helt alene! Hvad Hejlsminde og omegn bød på af oplevelser fredag aften, ved jeg ikke, men jeg gætter på, at de fleste – under formandens kyndige vejledning – prøvesmagte det lokale Fuglsang Bryg fra Haderslev. I betragtning af at Søren Christian Fuglsang – som grundlagde bryggeriet – ikke anede en bønne om øl brygning, er han sgu sluppet meget godt fra resultatet! Læs resten af historien med billederne her.
Tilbage til top


Søndagstur den 22. juni 2003
"ROCKERKLUBBEN" GIK PÅ KUNSTMUSEUM!
af Ken (041)

5 "skygger" og seks hoveder mødtes kl. 11.00 på polititorvet i København og kørte til "Bøndernes hegn", hvor Poul og undertegnede stødte til.
Herefter gik turen gennem Nordsjælland, langs med Esrum Sø og op til Tegner's Museum.
Lennart havde forladt den hjemlige arne med et hul i maven på størrelse med en mellemstor hangar, så han nærmest småløb ned til "restauranten" og vi andre fulgte pænt efter i et tempo, som var mere i harmoni med den ro, som vores efterladte maskinpark udstrålede.
At Tegner's Museum er i krise kunne man straks udlede af den panik, som vores besøg medførte. Kro fatter/mutter fik klare stresssymptomer og nervøst udslæt ved at modtage så mange bestillinger på een gang og end ikke alverdens gule sedler kunne forhindre, at der gik "koks" i antallet af sandwich og "fritteportioner", men de var søde og imødekommende og dermed tilgivet.
Nu var tiden kommet for den ultimative verdenssensation: "ROCKERKLUBBEN" GIK PÅ KUNSTMUSEUM!
Den stakkels billetadministrator var seriøst i tvivl om, hvor vidt han skulle give os grupperabat eller ringe efter politiet, men af frygt for repressalier valgte han det første.
Jeg skal ikke gøre mig klog på Tegner's kunst - det er mere Lennarts gebet - men naturområdet, som huser museet er utrolig spændende, idet en sandkile langt ind fra kysten har skabt et hede lignende landskab.
En sindig jyde ville bare kalde området for Dronningmølle Hede eller noget lignende, men for en sjællænder må området mindst kunne sammenlignes med den sibiriske tundra - derfor har det da også fået det helt officielle navn "Rusland" - I Jylland har de Blokhus Klitplantage og Hjerl Hede - på Sjælland har vi Heatherhill og Rusland.

Så trillede vi ud til Gilleleje Havn, som altid er et besøg værd, når vejret er godt - og så kan man jo altid labbe lidt beundrende blikke i sig. Som en forbipasserende herre udtrykte det: "Lydløs elegance"! - men det var selvfølgelig kun møntet på os, der kører med originalpotter.
Lennarts hul i maven var igen begyndt at gøre opmærksom på sin eksistens, så vi andre besluttede i fællesskab at finde et ishus til ham.
Sydpå igen, østen om Esrum Sø og da vi var 7 om beslutningen, kørte vi også forkert 7 gange, indtil Lennart til sidst tog sagen i eget gashåndtag. Derefter trillede vi videre mod udgangspunktet.
Poul var en fortrinlig førerhund på hele turen, men desværre gik der et eller andet galt til sidst, så vi andre måtte takke af uden Poul efter en fin dag i det nordsjællandske - de fleste af os kørte til vores destination i københavnsområdet og to seje gutter påbegyndte turen hjem til Vordingborg.
Tak til alle for en herlig tur
Tilbage til top